Airport Garden

KVALITET MATERIJALA

Konstrukcija i hidroizolacija

Sistem ventilisane fasade sa završnom obradom od keramičkih panela proizvođača Laminam. U lođama je predviđena kontaktna fasada, sa završnim dekorativnim malterom Sika.

Fasadni zidovi

Fasadni zidovi Xella YTONG-Fono blok/AB zid d=20cm spolja termoizolovan sa 10cm odnosno 12cm kamene mineralne vune Knauf – Natur Board VENTI PLUS

Unutrašnji pregradni zidovi

Između stanova / stanova i zajedničkih prostorija

Pregradni zidovi između dva stana zidani Xella YTONG-Fono blokom d=25cm ili armiranobetonski zid jednostrano termoizolovan sa Xella Multiporom d=5cm.

Između prostorija u stanu

Pregradni zidovi između stana i hodnika zidani Xella YTONG-Fono blokom d=20cm termoizolovan sa hodnične strane sa Knauf Natur Board VENTACUSTO, i obložen sa dvostrukim gipsanim pločama.

Vrata

Ulazna vrata u stan

Sigurnosna vrata – proizvođač Bosal, tip Premium

Unutrašnja vrata u stanu

Proizvođač Bosal, tip Integra

Spoljašnja stolarija

Prozori i balkonska vrata: sistem Schueco AWS 70.HI Boja profila: plastifikacija u RAL 7016 mat

Okov: Schueco sistemski skriveni okov, vidljivi delovi crni

Prozori na sebi imaju Schueco sistemski profil za francuski balkon (staklena ograda), staklo francuskog balkona je: laminirano i kaljeno Extraclear 88.2. Predviđena pokrivna lajsna po gornjoj ivici stakla.

Roletne: PVC termoizolovanom kutijom dimenzija 195 x 195 mm i lamelama 39 mm sa poliuretanskom ispunom, sa elektromotorom na daljinsko upravljanje.

Ograde lođa

Profil staklene ograde FEAL F-1835 aluminijumski sistemski profil. Staklo na ogradama lođa: laminirano i kaljeno Extraclear 88.2.

Podna konstrukcija i podne obloge

Podna konstrukcija

Plivajući pod – *akustična izolacija “Terilex TKC10XT” Indeks upijanja udarnog zvuka – L’n,w : 54**dB + EPS izolacija 2/3cm + PE folija + cementna košuljica + finalna obloga

Dnevni boravak i sobe

Parket – troslojni parket proizvođača Tarkett

Keramika podovi i zidovi

Oblaganje zidova i podova u toaletima, kuhinjama, ostavama – italijanski proizvođač Caesar. Oblaganje podova na zajedničkim komunikacijama – italijanski proizvođač Unicomstarker. Oblaganje podova na lođama unikom – italijanski proizvođač Unicomstarker.

FASADNI ZID - VENTILISANA FASADA

SikaWall malter

AB zid / Termo zvučni blok Xella FONOBLOCK

TI kamena vuna Knauf Naturboard Venti Plus

vodonepropusna- paropropusna folija Homeseal LDS 0.02 UV

fasada na podkonstrukciji – obloga od keramickih panela d 5,5mm

 

2.00cm

20.00cm

12/10.00cm

 

1.00cm

ZID IZMEĐU HODNIKA I STANA

gips kartonska ploca 2×1,25cm

TI kamena vuna Knauf Natur Board Ventacusto

Termo zvučni blok Xella

FONOBLOCK SikaWall malter

2.50cm

5.00cm

20.00cm

2.00cm

PREGRADNI ZID U STANU

SikaWall malter

Xella Silka blok

SikaWall malter / Variotherm grejni malter

2.00cm

11.50cm

2.00 / 4.00cm

TOPLOTNA I RASHLADNA ENERGIJA

Grejanje

Sva potrebna toplotna i rashladna energija obezbeđuje se pomoću geotermalnih toplotnih pumpi proizvod „Heliotherm“ – Austrija u sprezi sa vertikalnim geotermalnim sondama proizvod „HakaGerodur“ – Švajcarska koje su ugrađene ispod temeljne ploče i oko objekta. Sistem zidnog grejanja „Variotherm“ – Austrija. Sistem grejanja je najsavremenijeg, prestižnog zidnog sistema bez radijatora, u kombinaciji sa podnim grejanjem kupatilskih prostorija i kuhinja, sa nezavisnim energentom od toplotnih pumpi i individualnim kalorimetrima za merenje utroška za svaki stan posebno. Kontrolni regulacioni stanski ormarići su dispozicionirani, skriveni u okviru gardarobnog prostora u predsobljima stanova. Elektrosušac u kupatilima. U sanitarnim čvorovima i kuhinjama deo obrađen podnim grejanjem.

Ventilacija

Ventilacija u stanovima, sistemom prirodnog izvlačenja, je predviđena u svim sanitarnim prostorijama i kuhinjama, sistemom vertikalnih prefabrikovanih obzidanih kanala.

Klimatizacija

Sistem hlađenja je sa najsavremenijim zidnim sistemom, sa nezavisnim energentom od toplotnih pumpi, a kao dodatak sistemu hlađenja, u ekstremnim, vrsnim letnjim periodima, su za svaki stan predviđeni i plafonski fan-coil uređaji sa kanalskim razvodom i diskretnom završnom rešetkom u sobama, dok su sami uređaji smešteni u spuštenim plafonima stana. Reguluacija temperature se vrši u svakoj stambenoj prostoriji zasebno putem termostata.

DODATNI BENEFITI

Grejanje

Umivaonici i WC šolje proizvođača Laufen

Slavine i tuš baterije – proizvođač Grohe

Bojleri – Ariston

Sušači – Cini Čačak

Priprema tople vode

Priprema tople vode je bojlerima – Ariston VELIS 80l ili 100l koji su smešteni u kupatilima u prostoru iznad veš mšine-100l ili geberita-80l.

Elektroinstalacije

Elektro instalacija i elektro galanterija, kako energetska, tako i komunikaciona, je od renomiranih evropskih proizvođača, koja obuhvata i instalacije interfona, mogućnost paralelnog izbora više kablovskih i internet operatera, za kontrolu klimatizacije i grejanja. Stanske elektrorazvodne table su dispozicionirane skrivene u okviru garderobnog prostora u predsobljima stanova. Unutrašnja senzorska rasveta etažnih hodnika.

Kontrola ulaska

Kontrola ulaska nadzornim kamerama, IP interfonski sistem sa pozivnim tabloom koji sadrži i kameru i tag sistem otvaranja vrata.

Liftovi

Po jednoj lameli obezbeđeno je po četiri lifta, sa dimenzijom kabine 1200 x 2100 mm, nosivosti po 1000 kg svaki – 13 osoba. Proizvođač “Kone”, Finska.

Parkiranje

Podzemna garaža u 2 nivoa. Silaz u garažu je omogućen putem grejane rampe širine dovoljne za prolaz dva vozila istovremeno. Garažna mesta su komforno projektovana, širine 250 cm, dubine 500 cm, širokom manipulativnom garažnom saobraćajnicom.

Stanovi
Registracija